Led inbouwspots keukenverlichting

Het moment is aangebroken. De splinternieuwe keuken wordt geplaatst. En de keuken led verlichting is aangewezen vermits de keuken een strakke lijn en modern uitzicht heeft. Armatuur heel centraal geïnstalleerd zou minder gepast zijn vermits de keuken kan verdeeld worden in enkele nuttige sectoren en bijgevolg dient de keuken led verlichting functioneel te zijn. Je hebt een deel waar er wordt gegeten en een deel waar er wordt gekookt. De led inbouwspots dienen daarom wel overwogen hun plaats in te nemen in het interieur. Een goede plaatsing van de keukenverlichting is onmisbaar. In de keuken wordt er in eerste instantie gewerkt, vaak gebeurd dit met hete potten en pannen en vaak met scherp gereedschap, hierdoor is het hebben van goede keukenverlichting onontbeerlijk. Bij het aanschaffen van led inbouwspots moet erop gelet worden, dat het lichtsysteem zorgt voor goede werkverlichting en dat het tevens een aangename omgeving met zich mee brengt. Met het volgen van de onderstaande richtlijnen, weet je zo welk soort led inbouwspots je waar wilt plaatsen in je keuken.

Stel een lichtplan samen aan de hand van een plattegrond.

Je kan de plattegrond of een kopij van de architect nemen als basis. Je kan altijd zelf een ruwe schets maken met afmetingen mocht je niet meer beschikken over het bouwplan. Geef op het schema aan waar bepaalde activiteiten plaatsvinden en wat voor effect je met de led verlichting op die plek wil bereiken. Ook moeten de voorziene  stopcontacten en schakelaars opgenomen worden op het plan. Het beste is de verschillende schakelaars bij elkaar te plaatsen want

Keuken led inbouwspots

hierdoor voorkom je onnodig geloop bij het in- en/of uitschakelen van de verschillende lichtbronnen. Het is algemeen geweten dat er altijd  te weinig stopcontacten zijn in de keuken. Dus beter een stopcontact teveel dan te weinig. We kunnen een onderscheid maken tussen 3 soorten led verlichting. Enerzijds heb je de basisverlichting, anderzijds de sfeerverlichting en ten derde de werkverlichting. Deze moeten opgenomen worden bij de planning. De schets kan een gerichte oriëntatie bevorderen.

De basis led verlichting komt meestal boven de tafel of meubels. De sfeerverlichting wordt meestal geplaatst tussen bepaalde toestellen nuttig in de keuken of onder de hangende keukenkasten en de werkverlichting die komt boven, eventueel met ingebouwde led spots, het werkoppervlak. Dus waar het koken, klaarmaken van de gerechten een heldere lichtstraal nodig heeft. Bij de led sfeerverlichting kan je ook gebruik maken van een dimmer of onrechtstreekse verlichting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *